Saturday 6 March 2010

S.S.F.G.F.C.

Ovanstående skulle kunna ha varit förkortningen på fenomenet Scandinavian Science Fiction, Game and Film Convention som gick av stapeln idag (och som även fortsätter imorgon 10:00-18:00) i Göteborg. Det vill säga, om den haft en officiell förkortning.


Klart flest på mässan var stormtroopers från 501st Legion, Nordic Garrison, kända från filmserien Star Wars. Du kanske hört talas om dem.
Men tack vare den nya Star Trek-filmen från förra året med Chris Pine och Zachary Quinto började alla små trekki-nördar trängas bland alla oss andra.
Störningsmomentet låg i att Twi-fucking-light fick massor av uppmärksamhet i form av att fnissiga flickor i åldern 13-16 trängdes runt Justin Chon... + att Harry Potter-konceptet fortfarande får pinsamt lite uppmärksam, tid och rum trots att det dragit in mer pengar och har fler fans än de flesta av de andra smånördigheterna som Firefly, Red Dwarf och många av anime-serierna som vräker ut merchandise J.K. Rowling bara kan drömma om att sälja. Det ger motivation till att kanske vara klar med HP-dräkten till nästa år. Fast om man räknar på det så gäller det Lord of the Rings också. Har fantasy glömts bort någonstans på vägen?
Å andra sidan tog jag äntligen mod till mig och fick min stormtrooper som jag drömt om så länge. När han blev närgången fick jag dock panik och sprang därifrån så snabbt kjolarna tillät. Bättre fly än illa fäkta säger tjejen utan laserpistol.

En stilla undran - är vi inte Sveriges sötaste par?

2 comments:

  1. Absolut! gullighetsfaktorn slog i taket för länge sen;)
    passar på att tacka för en mysig heldag! kramar

    ReplyDelete
  2. tack så hemskans mycket och tack för att du följde med, trevligt!! :D kram!

    ReplyDelete